+31 6 20 54 01 06 info@baswolters.nl

November en december zijn de maanden waarop weer vele lijstjes worden gepubliceerd met de trends en ontwikkelingen voor het nieuwe jaar 2017. Als Communivator heb ik er specifiek vanuit het aandachtspunt media een uitgelicht.

De 5 Mediatrends volgens 26 CEO’s (bron Adformatie)

Adformatie vroeg aan 26 CEO’s wat zij op mediagebied verwachten voor 2017. Onderstaand de samenvatting en de link waarbij ik de nadrukkelijke oproep aan alle ondernemers en marketing- en communicatie specialisten wil doen om met name de content, personalisatie en data-kant goed te bekijken. Wees relevant, zichtbaar, vindbaar en creer conversie door relevante content inclusief veel video, probeer 1 op 1 te communiceren en verzamel data ook om conversie en uiteindelijk sales cq leads te creeren.

1 Content: Nog meer op zoek naar relevante content en wel bestaande uit bewegende beelden, live content en personalisatie.

2 Personalisatie van advertenties: betere targetting door meer data te verzamelen van consumenten en gebruikers.

3 Data: Meer aandacht voor programma’s om data te verzamelen

4 360 graden merk: Een 360 graden strategie wordt ook wel als een marketingstrategie gezien, influencer marketing. Zorgen dat je overal aanwezig bent, bijvoorbeeld op alle social media waar de doelgroep ook te vinden is.

5 Samenwerking: steeds meer vormen van samenwerking van oa mediabedrijven ook om de grote jongens tegengas te kunnen bieden.